Předvánoční Evropa? Tahle města vás naladí na svátky!

Chcete ještě před Vánoci nasát trochu sváteční atmosféry? Máme pro vás tipy na tři evropská města, kde se vám to zaručeně podaří! Gent, Turín i Colmar, to jsou místa, která rozhodně stojí za víkendovou návštěvu.

Tým Umbrella Holiday   |   30. 11. 2018

Belgický Gent: Z ruského kola pro horkou čokoládu

Kluziště, obrovské ruské kolo i krásné vánoční trhy, které se tu konají od 7. prosince až do 6. ledna. Vánoční čas v Gentu na severu Belgie jen umocní pohádkovou atmosféru, kterou má tohle údajně nejhezčí město Belgie po celý rok. Vydejte se na prohlídku historických památek, které najdete doslova na každém kroku (ostatně, centru Gentu vévodí rovnou středověký hrad), zastavte se u některého ze stánků nabízejících tradiční vafle, horkou čokoládu nebo plody moře, navštivte tradiční bleší trhy na náměstí Bij Sint-Jacobs nebo nakoukněte do gurmánského ráje, tržnice Holy Food Market umístěné v kapli ze 17. století. Navíc návštěvu Gentu můžete spojit s prohlídkou nedalekých Brugg, které si s ním co do krásy rozhodně nezadají!

Gent Belgie

Ruské kolo je jednou z atrakcí vánočního Gentu

 

Italský Turín: Město rozzářil světelný festival

Předvánoční Turín rozsvítil světelný festival Luci d'Artista! Zatímco budete brouzdat vánočně vyzdobenými ulicemi, nad hlavou vám budou svítit instalace, které navrhli italští i zahraniční umělci. Pokud byste si v Turíně chtěli rovnou i nakoupit vánoční dárky, město nabízí dost možností pro každého – od vintage kousků na sobotním bleším trhu zvaném Gran Balon Flea Market až po designérské kousky v buticích na elegantní Via Roma. Před nákupy se můžete posilnit místní specialitou zvanou bicerin, tvořenou expressem, horkou čokoládou a mlékem. A pokud chcete svým blízkým koupit pod stromeček něco skutečně turínského, máte hned dvě možnosti – jednak prodejnu slavného Juventusu na Via Garibaldi, a pak neméně vyhlášenou čokoládu značky Venchi.

Turín Itálie

Návštěvu Turína vám před Vánoci zpestří světelný festival

 

Francouzský Colmar: Vánoce jako z pohádky

Tohle město v srdci Alsaska vypadá jako dokonalá reklama na Vánoce! Doporučujeme zamířit přímo do nejkrásnější čtvrti Colmaru, které se říká La Petite Venise neboli Malé Benátky. Barevné, slavnostně nasvícené hrázděné domy, které lemují síť vodních kanálů, různě nazdobené mosty a zábradlí a neskutečná atmosféra. Vánoční trh v Colmaru je vyhlášený – trvá do 30. prosince a najdete tu i překrásný dřevěný kolotoč, animovaný betlém i spoustu stánků s alsaskými specialitami, jakými jsou třeba čerstvé preclíky nebo tradiční choucroute. Nakoupit dárky pak můžete například na trhu s řemeslnými a uměleckými výrobky v bývalém celním domě a rozhodně nezapomeňte ani na špičkové alsaské víno! Nad skutečným významem Vánoc se pak můžete zamyslet před slavným Isenheimským oltářem, dílem malíře Matthiase Grünewalda, který najdete v Muzeu Unterlinden.

Colmar Francie

Fotky svátečního Colmaru jsou přímo reklamou na Vánoce!

Foto: Shutterstock.com

 

Chcete s námi poznat vánoční Evropu? Napište nám!

Přečíst více článků